Ořechy blanšírované *MANDLE * - 100g

 
  • 1 z 2
 

Mandle jsou jádra suchých plodů mandloně obecné a jsou bohaté na rostlinné tuky, vlákninu a zdrojem bílkovin. Blanšírované mandle jsou šetrně zbaveny slupky, takže jsou lépe stravitelné. Dodávají tělu velké množství energie a skvěle chutnají.

Dostupnost Skladem
Cena 48,76 Kč bez DPH
59 Kč    
Značka NATU
Kategorie Oříšky a ořechová másla
 

holka uvodni 1160x170

Ořechy blanšírované *MANDLE * - 100g

Mandle jsou jádra plodů stromu mandloně obecné, která je blízce příbuzná s broskví a meruňkou. Patří mezi skořápkové plody, stejně jako lískové oříšky nebo vlašské ořechy. Mezi největší producenty mandlí patří Spojené státy americké (zejména Kalifornie), dále Austrálie a Evropa.  

Původem jsou mandle pravděpodobně z oblasti západní Asie, odkud se rozšířily do celého světa. 

Loupané mandle neobsahují nahořklou slupku, proto jsou lépe stravitelné.

Věděli jste, že  

30 g (hrst) mandlí obsahuje 6 g bílkovin, což je opravdu slušná dávka na tak malé množství.

TIPY na využití:

  1. Snídaňové kaše: Přidejte pár mandlí do kaše v kombinaci s ovocem.
  2. Smoothies: Rozmixujte s banánem, přidejte kakaový prášek, med a máte krémové čokoládové smoothie, které ocení nejen vaše děti.
  3. Mandlové mléko: Konzumace mandlového mléka je podle ajurvédy vhodná po sexu k celkové regeneraci. Příprava: rozmixujte dva hrnky teplé vody a hrnek mandlí výkonným mixérem. Vzniklý nápoj přeceďte. Mléko dochuťte kardamonem, šafránem, máslem GHÍ a lžičkou medu. Zbylou drť můžete využít na přípravu palačinek, lívanců nebo jí použít na přípravu rozjasňující pleťové masky.
  4. Mandlové máslo: Rozmixujte mandle ve výkonném mixéru na jemno. Můžete přidat přírodní sladidla a špetku soli na dochucení.
  5. Pečení: Využijte mleté mandle jako součást těsta na pečení v nejrůznějších receptech.
  6. Dochucování jídel: Dochází vám inspirace jak dochutit pokrmy? Sáhněte po mandlích. Hodí se do sladkých i slaných jídel.
  7. Amlou: Rozmixujte mandle s arganovým olejem, medem a špetkou soli a získáte lahodnou marockou pomazánku!
  8. Marcipán
  9. Makronky: Tradiční francouzské makronky si připravíte jednoduše z vaječných bílků, mletých mandlí a cukru.

 

Země původu: Spojené státy americké

Složení: 100% jádra loupaných mandlí. Může obsahovat stopy jiných skořápkových plodů.

 
 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zde.